Špízy s Mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy s Mozzarellou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15663 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
15 g | Bazalka |
8 krajíc | Chléb toastový |
120 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 23,7mg |
Draslík | 188,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chléb toastový, Mozzarella, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy s Mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Z plátků toastovécho chleba odkrojíme kůrku, každý plátek rozkrojíme na 4 kousky. Urovnáme je na plech, potřeme olivovým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 5 minut do zlatova. |
2 | Na špejle napichujeme střídavě kousky opečeného chleba, kousky Mozzarelly, plátky omytých rajčat a lístky bazalky. Nakonec napíchneme vždy chléb. |
3 | Špízy položíme na plech, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 15 minut, aby se sýr začal rozpouštět. |
4 | Při podávání ozdobíme špízy nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.