Krůtí karbanátky bez tuku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí karbanátky bez tuku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15664 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Krůtí prsa |
400 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl mořská |
1 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 120,1mg |
Draslík | 228,0mg |
Vláknina | 159,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Sůl mořská, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí karbanátky bez tuku postup přípravy receptu:
1 | Omyté krůtí maso umeleme, přidáme nakrájené, v mléce namočené a vymačkané žemle, vejce, sůl, vše zpracujeme, podle potřeby přidáme trochu strouhanky. |
2 | Ze směsi tvarujeme malé karbanátky a obalíme je v hrubé mouce. |
3 | Pekáč vyložíme pečicím papírem, urovnáme na něj karbanátky a pečeme je ve středně vyhřáté troubě do zlatova. V polovině pečení karbanátky obrátíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.