Zelený salát s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelený salát s chřestem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15668 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
Zelený salát s chřestem | |
250 g | Chřest bílý |
1 špetka | Cukr moučkový |
250 g | Hrachové lusky |
250 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
12 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 992,0mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,3mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Ocet vinný, Chřest bílý, Cukr moučkový, Hrachové lusky, Hrášek, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelený salát s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Lusky a hrášek opláchneme, odřízneme konce chřestu, každou zeleninu samostatně blanšírujeme jednu minutu ve vroucí vodě. Slijeme a zchladíme ve studené vodě, necháme dobře okapat. |
2 | Lusky a hrášek dáme do pánve na rozpuštěné máslo, pocukrujeme a necháme chvíli prohřát. |
3 | Vyloupaný hrášek blanšírujeme asi 3 minuty, zchladíme, necháme okapat. Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme, přidáme k ostatní zelenině. |
4 | Smícháme limetkovou šťávu, ocet, olej a koriandr. Dresinkem přelijeme zeleninu, promícháme, necháme vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.