Recept

Salát z krevet s okurkami a jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15669

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibulka jarní
250 ml Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr moučkový
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Kapary sterilované
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
300 g Krevety tygří - loupané
300 g Okurka salátová
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 ks Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 961kJ
9% Sacharidy 33 g
11% Tuky 9 g
17% Sodík 333 mg
35% Bílkoviny 20 g

Salát z krevet s okurkami a jablky postup přípravy receptu:

1

Ještě zmrazené krevety ponoříme na dvě minuty do vařící vody, nato je ihned zchladíme ve vodě studené. Odlomíme hlavovou část, z krunýře maso vyloupneme.

2

Zeleninu opláchneme, okurku oloupeme (zhruba 15 cm dlouhý kousek odřízneme a podélně nakrájíme na proužky). Zbylé okurky nakrájíme na kostičky, jablka neloupeme, jen rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince a nakrájíme také na kostičky, pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědla. Celer s cibulkami jemně pokrájíme. Pomeranč omyjeme kartáčkem a rozkrojíme. Odkrojíme dva plátky, zbytek krájíme na kostičky. Ze zbylého pomeranče vymačkáme šťávu.

3

Salát rozebereme na listy, opláchneme, osušíme. Několika listy vyložíme salátovou mísu, zbylé nasekáme na kousky, vložíme do hluboké mísy, přidáme okurky, jablka, cibulky, celer a krevety. Zlehka promícháme, upravíme na mísu na salátové listy, na závěr ozdobíme okurkou, nakrájenou na proužky, přikryjeme a vložíme do chladničky.

4

Příprava zálivky: citronovou šťávu smícháme se šťávou z pomeranče, přidáme 1/2 lžičky soli a cukru. Po kapkách vmícháme olej, na hrubo nasekaná semena koriandru a rozsekané kapary. Zálivku použijeme až při servírování salátu jako předkrmu.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept