Artyčokový salát s cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčokový salát s cizrnou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15670 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 kávová lžička | Kmín římský |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Artyčokový salát s cizrnou | |
800 g | Artyčoky |
1 ks | Cibule |
400 g | Cizrna |
600 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 ks | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 74g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,7mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Kmín římský, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Ořechy lískové, Sůl, Artyčoky, Cibule, Cizrna, Fazolové lusky zelené, Koriandr čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčokový salát s cizrnou postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu necháme přes noc máčet ve vodě. Fazolky blanšírujeme asi 5 minut, aby byly křupavé, scedíme a zchladíme ve studené vodě, příčně rozpůlíme. Cizrnu uvaříme ve vodě, ve které se máčela (asi 60 minut), slijeme, necháme vychladnout. Společně s fazolkami dáme do větší mísy. |
2 | Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka, karotku očistíme, nastrouháme nahrubo. Srdíčka artyčoků rozčtvrtíme, smícháme s mrkví, cibulí, nasekanou petrželí a koriandrem. |
3 | Česnek oloupeme, kopr opláchneme, osušíme a nasekáme na jemno. |
4 | Smícháme ocet, olej, hořčici, citrónovou šťávu, kmín, sůl, pepř a nakonec kopr. Dresinkem přelijeme zeleninu, promícháme. |
5 | Lískové oříšky opražíme na suché pánvi, aby voněly, a nasypeme je na salát. |
Poznámka
Servírujeme studené.