Fazolový salát s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát s rajčaty
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15671 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Na zálivku | |
---|---|
1 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Fazolový salát s rajčaty | |
0,3 hrst | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
4 ks | Cibulka jarní |
125 ml | Citronová šťáva |
250 g | Fazole bílé |
250 g | Fazolové lusky zelené |
150 g | Mozzarella |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
0,3 hrst | Saturejka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Sůl, Bazalka, Bobkový list, Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Fazole bílé, Fazolové lusky zelené, Mozzarella, Rajčata, Saturejka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Česnek s cibulí oloupeme. Cibulky očistíme, pokrájíme na tenké šikmé plátky, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. |
2 | Přebrané fazole propláchneme ve studené vodě, vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. Na začátku vaření přidáme bobkový list, jednu cibuli, dva str, mezitím fazolky očistíme, nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky, vložíme do kastrolu do studené vody a uvaříme. |
3 | Příprava zálivky: ocet rozmícháme s hořčicí, opepříme, osolíme, po kapkách vmícháme olej a přidáme trochu horkého vývaru z fazolí. Uvařené fazole scedíme, ihned vložíme do zálivky a necháme vychladnout. Fazolky opět scedíme, vmícháme cibulky i s nálevem a necháme vychladnout. |
4 | Omytá rajčata nakrájíme na tenké plátky, vyskládáme jimi salátovou mísu, vedle upravíme fazole a fazolky. Na závěr plátky rajčat poklademe plátky Mozzarelly a ozdobíme bylinkami. Zálivku nalijeme na salát s rajčaty až při jeho servírování. |
Poznámka
Servírujeme studené.