Recept

Salát z fazolek a brambor

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15672
Kategorie: Přílohy

Ingredience

5 ks Bazalka
500 g Brambory rané
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 g Cibule červená
1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Fazole bílé
2 polévková lžíce Ocet jablečný
6 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Salát hlávkový
2 ks Saturejka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 881kJ
34% Sacharidy 122 g
18% Tuky 14 g
4% Sodík 82 mg
62% Bílkoviny 35 g

Salát z fazolek a brambor postup přípravy receptu:

1

Očištěné cibulky nakrájíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Česnek oloupeme, nové brambory řádně omyjeme pod tekoucí vodou a uvaříme ve slupce. Uvařené slijeme, necháme vychladnout, poté pokrájíme na plátky a vložíme do větší mísy. Fazolky opláchneme vodou, šikmo nakrájíme, uvaříme doměkka s cibulí, stroužkem česneku a saturejkou. Uvařené slijeme a fazolky necháme okapat. Omytá rajčata krájíme na dílky, salátové listy a bazalku opláchneme, osušíme. Listy salátu roztrháme na kousky, vyložíme jimi dno mělké salátové mísy.

2

K bramborám přidáme fazolky, cibulky i s nálevem a řádně promícháme. Směs rozložíme na mísu s listy salátu a obložíme dílky rajčat.

3

Příprava zálivky: jablečný ocet rozmícháme do hladka se solí, pepřem, dvěma prolisovanými stroužky česneku, sójovou omáčkou a olivovým olejem. Salát zalijeme zálivkou, ozdobíme bazalkou a podáváme ke grilovanému masu.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept