Recept

Lilkový sendvič s volským okem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 15673
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

8 ks Bazalka
200 g Chléb toastový
1 ks Cibule
1 ks Kapie
250 g Lilek
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 562kJ
10% Sacharidy 37 g
22% Tuky 16 g
27% Sodík 532 mg
41% Bílkoviny 23 g

Lilkový sendvič s volským okem postup přípravy receptu:

1

Lilek omyjeme, dužninu nařízneme na několika místech, nasolíme, 30 minut necháme odležet.

2

Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, vnitřek lžičkou vyjmeme, dužninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, omytou kapii zbavíme zrníček a pokrájíme na tenké proužky.

3

Lilek omyjeme, vymačkáme z něj vodu, řeznou plochou jej vložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25 minut.

4

Cibuli zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme rajčata a kapii. Okořeníme, osolíme, zprudka krátce podusíme, poté do směsi vmícháme rozkrájený lilek a vše prohřejeme.

5

Plátky chleba opečeme nasucho, potřeme silnou vrstvou lilkové směsi. Zbylý olej rozehřejeme na pánvi a upečeme volská oka, která položíme na připravené chleby. Na závěr osolíme, okořeníme a ozdobíme bazalkou. Podáváme jako předkrm.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept