Jednoduchý recept

Zeleninový salát z pánve wok

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 15674
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 balení Bambusové výhonky konzervované
2 stroužek Česnek
1 špetka Chilli koření mleté
2 ks Citrony
2 polévková lžíce Med včelí
500 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
8 polévková lžíce Omáčka sladkokyselá
4 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
2 ks Pórek
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 104kJ
14% Sacharidy 51 g
8% Tuky 6 g
7% Sodík 142 mg
10% Bílkoviny 6 g

Zeleninový salát z pánve wok postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, pórek očistíme a pokrájíme nadrobno. Bambusové výhonky necháme okapat, oloupeme česnek, citrony řádně omyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Bylinky opláchneme, vrcholky snítek dáme stranou pro pozdější použití, nasekáme.

2

Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje, vložíme mrkev a zprudka 2 minuty opečeme za stálého míchání. Následně přidáme po minutách pórek, bambusové výhonky, česnek, sójovou a sladkokyselou omáčku, chilli, osolíme a opepříme. Vše opékáme ještě minutu, poté odstavíme z ohně, vmícháme bylinky a vše necháme vychladnout.

3

Příprava zálivky: citronovou kůru smícháme s citronovou šťávou, přimícháme med, sůl a pepř, po kapkách vmícháváme olej.

4

Vychladlou zeleninu vložíme do mísy, zalijeme zálivkou, vmícháme ještě vlažný salát, ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept