Krém z červené řepy s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém z červené řepy s jogurtem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 15678 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
600 g | Červená řepa |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 ml | Jogurt bílý |
1 špetka | Máta |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Piros Arany |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno červené |
900 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 149,8mg |
Draslík | 701,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cibule, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Máta, Ocet vinný červený, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Piros Arany, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém z červené řepy s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu uvaříme v 700 ml osolené vody doměkka i se slupkou. Vaříme zhruba 75 minut. |
2 | Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, zpěníme na pánvi v rozehřátém oleji, přidáme na plátky nakrájenou řepu, 3 minuty opečeme, poté podlijeme vinným octem a vínem a tekutinu necháme zprudka vyvařit za občasného míchání. Osolíme, opepříme, přidáme pastu Piros Arany a citronovou šťávu. Směs necháme vychladnout a poté rozmixujeme. |
3 | Smetanu smícháme s jogurtem, osolíme, opepříme a do pohárků střídavě vkládáme směs řepy a ochuceného jogurtu. Vložíme do chladničky. Mezitím uvaříme ve vodě vejce natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme dle libosti a ozdobíme jimi poháry s krémem. Na závěr dozdobíme nasekanou mátou, pažitkou a petrželovou natí. |
Poznámka
Krém podáváme s česnekovými topinkami a je vhodný jako předkrm anebo jako lehká večeře v zimě.