Vlažný bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vlažný bramborový salát
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15680 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Vlažný bramborový salát | |
80 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Petržel - nať |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 136,3mg |
Draslík | 637,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapary sterilované, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl, Anglická slanina, Brambory, Cibule, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vlažný bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme a uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky nebo na poloviny. |
2 | Cibuli a vejce natvrdo posekáme na jemno. Slaninu nakrájíme na kostičky, petrželku opláchneme, rozsekáme na jemno. |
3 | Smícháme ocet, olej, sůl, pepř, přidáme cibuli, petrželku a kapary. Ještě teplé brambory opatrně promícháme s vejci a slaninou, pak přelijeme dresinkem a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.