Recept

Bramborový salát s endivií

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15682
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Dresink
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
3 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Řeřicha
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Vývar zeleninový
150 g Zakysaná smetana
Bramborový salát s endivií
150 g Anglická slanina
4 ks Brambory
1 ks Štěrbák zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 716 kcal
Kilojoule 2 996kJ
11% Sacharidy 38 g
75% Tuky 56 g
44% Sodík 890 mg
34% Bílkoviny 19 g

Bramborový salát s endivií postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, uvaříme a necháme mírně vychladnout. Endivii rozpůlíme, vyjmeme košťál, listy opláchneme ve vlažné vodě, osušíme a nakrájíme na tenké proužky.

2

Cibuli nasekáme na jemno, vývar nalijeme do hrnce, přidáme ocet, cibuli, sůl, pepř, cukr a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, vmícháme olej, jednu bramboru rozmačkáme a přidáme do teplé zálivky.

3

Zbývající brambory nakrájíme na malé kostičky. Proužky endivie vložíme do mísy, přidáme brambory, přelijeme dresinkem a opatrně promícháme, vše posypeme řeřichou.

4

Na pánvi lehce osmahneme plátky slaniny a rozložíme je na salát. Smetanu podáváme zvlášť v misce.

Poznámka

Servírujeme studené. Endivie se jinak nazývá také salát štěrbák. Na dresink použijeme bylinkový ocet a bodlákový olej.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept