Bramborový salát s endivií - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s endivií
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15682 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
150 g | Zakysaná smetana |
Bramborový salát s endivií | |
150 g | Anglická slanina |
4 ks | Brambory |
1 ks | Štěrbák zahradní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,4mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Olej rostlinný, Řeřicha, Sůl, Zakysaná smetana, Anglická slanina, Brambory mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Štěrbák zahradní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s endivií postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, uvaříme a necháme mírně vychladnout. Endivii rozpůlíme, vyjmeme košťál, listy opláchneme ve vlažné vodě, osušíme a nakrájíme na tenké proužky. |
2 | Cibuli nasekáme na jemno, vývar nalijeme do hrnce, přidáme ocet, cibuli, sůl, pepř, cukr a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, vmícháme olej, jednu bramboru rozmačkáme a přidáme do teplé zálivky. |
3 | Zbývající brambory nakrájíme na malé kostičky. Proužky endivie vložíme do mísy, přidáme brambory, přelijeme dresinkem a opatrně promícháme, vše posypeme řeřichou. |
4 | Na pánvi lehce osmahneme plátky slaniny a rozložíme je na salát. Smetanu podáváme zvlášť v misce. |
Poznámka
Servírujeme studené. Endivie se jinak nazývá také salát štěrbák. Na dresink použijeme bylinkový ocet a bodlákový olej.