Králík v cibulové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík v cibulové omáčce
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15687 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1000 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 šálek | Pažitka |
0,5 šálek | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 142,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Králičí maso, Olej rostlinný, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Pórek, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík v cibulové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme a naporcujeme. Maso posypeme nasekanými bylinkami, mírně osolíme, necháme chvíli odpočinout. |
2 | Oloupanou cibuli a omytý pórek nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na lžíci oleje. Podlijeme trochou vody a podusíme. Potom zeleninu rozmixujeme, přidáme porce králíka, podlijeme a dusíme v troubě pod pokličkou do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.