Hovězí roláda v celerové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roláda v celerové omáčce
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15688 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
300 g | Hovězí maso zadní |
1 ks | Kedlubna |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 64,3mg |
Draslík | 238,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kedlubna, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Sůl mořská, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roláda v celerové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyté hovězí maso upravíme na plát, důkladně naklepeme, mírně osolíme. Maso poklademe plátky sýra a oloupanou, nahrubo nastrouhanou kedlubnou. Stočíme do rolády, převážeme nití a necháme chvíli odpočinout v chladničce. |
2 | Oloupanou cibuli a celer na jemno nastrouháme, osmahneme na másle. Podlijeme trochou vody, dusíme do měkka, poté zeleninu rozmixujeme, přidáme k ní hovězí roládu, podlijeme a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.