Kuře v bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v bylinkách
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15689 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 šálek | Celer - nať |
800 g | Kuře |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Olej olivový |
0,5 šálek | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
1 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 211,3mg |
Draslík | 654,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mouka pšeničná hrubá, Olej olivový, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Z omytého a očištěného kuřete stáhneme kůži, maso vykostíme, umeleme a osolíme. Přidáme vejce, nasekané zelené natě, hrubou mouku a strouhanku, vše dobře promícháme. |
2 | Plát alobalu potřeme olejem, naneseme na něj masovou směs, stočíme do rolády, převážeme nití a vložíme do pekáčku s trochou vody. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.