Hovězí maso po španělsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso po španělsku
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15692 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika žlutá |
80 g | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 157,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika žlutá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Protlak rajčatový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso po španělsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme na rozpálený olej a zprudka opečeme. |
2 | Přidáme oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Osolíme, podlijeme trochou vody, přidáme protlak, prolisovaný česnek a očištěné, na kousky rozkrájené papriky. Zvolna dusíme pod pokličkou (asi 2 hodiny). |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou je rýže.