Recept

Studená ovocná polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15701

Ingredience

1 ks Citrony
3 polévková lžíce Cukr třtinový
4 ks Hřebíček
150 g Maliny
150 g Ostružiny
1 ks Pudinkový prášek - jahodový
150 g Rybíz červený
0,1 ks Skořice celá
200 ml Smetana 12% (konzumní)
150 g Třešně
150 g Višně
750 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 398kJ
14% Sacharidy 50 g
9% Tuky 7 g
9% Sodík 184 mg
7% Bílkoviny 4 g

Studená ovocná polévka postup přípravy receptu:

1

Citron řádně omyjeme, osušíme, 2 cm kůry odkrojíme. Šťávu vymačkáme a přecedíme. Ovoce omyjeme, vypeckujeme a 4 lžíce necháme stranou na ozdobu.

2

Vodu s citronovou šťávou a vínem přivedeme k varu, přidáme ovoce, kůru, skořici, hřebíček a na mírném plameni vaříme 5 minut.

3

Ve 250 ml studené vody rozmícháme pudinkový prášek, vmícháme smetanu a tenkým pramínkem vlijeme do hrnce s ovocem. Zamícháme a opět pozvolna uvedeme k varu. Přidáme cukr podle chuti a necháme rozpustit. Uvařené vložíme i s nádobou do studené vody a necháme vychladnout. Vychladlé přikryjeme a vložíme na 4 hodiny do chladničky.

4

Před servírováním z polévky vyjmeme kůru a koření, polévku rozlijeme do misek a ozdobíme ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept