Jednoduchý recept

Chřestová krémová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15710

Ingredience

2 ks Bujón slepičí
400 g Chřest bílý
8 ks Cibulka jarní
350 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka rýžová
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 865kJ
4% Sacharidy 15 g
16% Tuky 12 g
64% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 10 g

Chřestová krémová polévka postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, dřevnaté kousky odkrojíme, 10 hlaviček dáme stranou pro pozdější použití a zbytek nakrájíme. Očištěné cibulky společně se zelenou natí šikmo pokrájíme, zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájený chřest, 2 kostky bujónu. Vše zalijeme 800 ml vody a pozvolna vaříme doměkka 20 minut. Odkrojené hlavičky chřestu podusíme zalité 3 lžícemi vody zvlášť.

2

V mléce rozmícháme mouku, směs vlijeme do mírně se vařící polévky, povaříme 2 minuty a vše rozmixujeme. Polévku vlijeme zpět do hrnce, necháme přejít varem a odstavíme.

3

Žloutky rozšleháme se smetanou a pramínkem lijeme za stálého míchání do horké polévky. Osolíme, opepříme, rozdělíme do misek, přidáme scezené hlavičky chřestu, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Poznámka

Jakmile polévku ihned nepodáváme, vložíme ji i s hrncem do horké vody a udržujeme stále teplou. Pokud bychom ji opětovně ohřívali, žloutky by se srazily. Druhá možnost je ta, že polévku bez žloutku a smetany odstavíme a dovaříme až těsně před servírováním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept