Recept

Arabský rýžový salát

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15712
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

Dresink
1 kávová lžička Harissa pasta
2 ks Jogurt bílý
3 polévková lžíce Majonéza
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
Arabský rýžový salát
1 ks Bobkový list
3 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
2 ks Citrony
1 ks Hřebíček
2 polévková lžíce Hrozinky
1 kávová lžička Kmín římský
1 ks Kuřecí prsa
1 kávová lžička Kurkuma
0,5 ks Máta
3 polévková lžíce Olej sezamový
50 g Oříšky piniové
200 g Rýže loupaná
2 ks Šalotka
1 špetka Skořice mletá
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

92% Kalorie 1,825 kcal
Kilojoule 7 635kJ
44% Sacharidy 157 g
88% Tuky 66 g
98% Sodík 2 g
87% Bílkoviny 49 g

Arabský rýžový salát postup přípravy receptu:

1

Kuřecí řízek vaříme ve vývaru s bobkovým listem a hřebíčkem asi půl hodiny. Vyjmeme a nakrájíme na kousky. Vývar si ponecháme.

2

V hrnci rozpálíme lžíci oleje, krátce osmahneme rýži, zalijeme vývarem a necháme asi 30 minut dusit na mírném plameni. Šalotky a česnek oloupeme, nasekáme najemno a krátce opečeme v pánvi na dvou lžících sezamového oleje. Přidáme pinie, rozinky a ještě chvíli dusíme.

3

Řapíkatý celer a jarní cibulky očistíme a nakrájíme na jemné plátky. Mátu nasekáme najemno a vše vmícháme do ještě teplé rýže.

4

Polovinu citrónové šťávy smícháme s kmínem, kurkumou a skořicí, vmícháme do salátu.

5

Všechny suroviny na dresink promícháme se zbytkem citrónové šťávy a podáváme k salátu.

Poznámka

Harissa je velmi ostrá pasta z oleje, česneku, chilli, soli, koriandru a kmínu. Zakoupíme ve speciálních obchodech.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept