Recept

Mexická kukuřičná polévka

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15713

Ingredience

2 ks Bujón hovězí
0,5 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Kapie
500 g Kukuřice cukrová nakládaná
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 ks Pórek
1 ks Rajčata
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 087kJ
11% Sacharidy 39 g
13% Tuky 10 g
65% Sodík 1 g
12% Bílkoviny 7 g

Mexická kukuřičná polévka postup přípravy receptu:

1

Kukuřici vysypeme na cedník, propláchneme vodou a necháme okapat. Zeleninu očistíme, pórek nakrájíme na plátky, papričku, kapii, rajče na kostičky, cibuli jemně nasekáme a česnek prolisujeme. Cibuli s pórkem a česnekem zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme kukuřici, kapii, papriku a jednu kostku hovězího bujónu. Přilijeme litr vody a vaříme zhruba půl hodiny.

2

Z polévky odebereme 4 lžíce, zbylé krátce rozmixujeme. Směs nalijeme zpět do hrnce, přidáme solamyl rozmíchaný v 50 ml vody, osolíme, opepříme, vmícháme smetanu a dvě minuty povaříme.

3

Hotovou polévku rozlijeme do talířů, do každé porce přidáme lžíci nerozmixované polévky, nakrájené rajče a ozdobíme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept