Recept

Pikantní rýžový salát

  • Libanon
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15716
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Dresink
3 polévková lžíce Ocet Sherry
5 polévková lžíce Olej sezamový
1 špetka Pepř citronový
1 polévková lžíce Sherry brandy
1 špetka Sůl
Pikantní rýžový salát
1 ks Estragon
150 g Hrachové lusky
1 kávová lžička Olej olivový
2 ks Paprika žlutá
200 g Rýže loupaná
1 ks Šalotka
100 g Sójové výhonky
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 744kJ
18% Sacharidy 66 g
17% Tuky 13 g
28% Sodík 560 mg
21% Bílkoviny 12 g

Pikantní rýžový salát postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme olej, přidáme šalotky nasekané na kostičky a dusíme, až zesklovatí. Přidáme rýži, krátce podusíme, zalijeme horkým vývarem a necháme přejít varem. Zakryjeme poklicí a vaříme na velmi mírném ohni asi 40 minut.

2

Cukrové lusky omyjeme a blanšírujeme asi dvě minuty, pak přidáme sójové výhonky a balnšírujeme ještě minutu. Slijeme a necháme okapat.

3

Papriky omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Snítku estragonu opláchneme, rozpůlíme a nasekáme najemno.

4

Sezamový olej rozšleháme s octem, sherry, solí, citrónovým pepřem a estragonem.

5

Všechny suroviny na salát smícháme a přelijeme dresinkem, necháme odležet. Dle chuti můžeme salát zjemnit zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept