Pikantní rýžový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní rýžový salát
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15716 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
3 polévková lžíce | Ocet Sherry |
5 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř citronový |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
Pikantní rýžový salát | |
1 ks | Estragon |
150 g | Hrachové lusky |
1 kávová lžička | Olej olivový |
2 ks | Paprika žlutá |
200 g | Rýže loupaná |
1 ks | Šalotka |
100 g | Sójové výhonky |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 637,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej sezamový, Sůl, Estragon, Hrachové lusky, Paprika žlutá, Rýže loupaná, Šalotka, Sójové výhonky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet Sherry, Pepř citronový, Sherry brandy, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní rýžový salát postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej, přidáme šalotky nasekané na kostičky a dusíme, až zesklovatí. Přidáme rýži, krátce podusíme, zalijeme horkým vývarem a necháme přejít varem. Zakryjeme poklicí a vaříme na velmi mírném ohni asi 40 minut. |
2 | Cukrové lusky omyjeme a blanšírujeme asi dvě minuty, pak přidáme sójové výhonky a balnšírujeme ještě minutu. Slijeme a necháme okapat. |
3 | Papriky omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Snítku estragonu opláchneme, rozpůlíme a nasekáme najemno. |
4 | Sezamový olej rozšleháme s octem, sherry, solí, citrónovým pepřem a estragonem. |
5 | Všechny suroviny na salát smícháme a přelijeme dresinkem, necháme odležet. Dle chuti můžeme salát zjemnit zakysanou smetanou. |