Recept

Středomořská zelňačka se sýrovými noky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15717
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Na polévku
1 kávová lžička Bazalka
100 g Celer bulvový
2 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Piros Arany
1 ks Pórek
8 ks Rajčata Cherry
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 špetka Sůl
1 l Voda pitná
1 kostka Vývar zeleninový
400 g Zelí hlávkové bílé
Na noky
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Strouhanka
1 špetka Sůl
40 g Sýr Gouda 45%
40 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 157kJ
10% Sacharidy 37 g
13% Tuky 10 g
40% Sodík 790 mg
24% Bílkoviny 14 g

Středomořská zelňačka se sýrovými noky postup přípravy receptu:

1

Zeleninu řádně očistíme a opláchneme. Česnek s cibulí oloupeme a nasekáme nadrobno. Pórek nakrájíme na tenké plátky, bulvový celer na kostičky, bazalku s řapíkatým celerem nasekáme (několik lístečků necháme stranou na ozdobu) a zelí nakrájíme na proužky.

2

Příprava noků: Sýry goudu i parmezán nastrouháme. Strouhanku smícháme s vejcem, přidáme sýry, osolíme, opepříme, vše promícháme, přikryjeme a necháme 30 minut odstát.

3

Pórek s cibulí a česnekem zpěníme v hrnci na rozehřátém oleji, přidáme zelí a bulvový celer, kostku vývaru, zalijeme litrem vody, ochutíme pepřem a paprikovou pastou Piros Arany, hrnec přiklopíme a vaříme 15 minut do poloměkka. Poté přidáme řapíkatý celer, bazalku a konzervovaná rajčata i s nálevem. Dle chuti dosolíme a vaříme 15 minut doměkka.

4

Mezitím v osolené vodě uvaříme noky, které z těsta vykrajujeme lžičkou. Vaříme 10 minut. Uvařené noky vkládáme děravou naběračkou ihned do polévky.

5

Polévku rozdělíme do talířů a servírujeme ozdobenou dílky rajčat a bazalkou.

Poznámka

Polévka bez noků je vhodná pro snižování nadváhy, ovšem nedoporučuje se její soustavná konzumace pro poměrně vysoký obsah vlákniny a mírný močopudný účinek. Těsto na noky lze i zmrazit. Rozmrazujeme jej při pokojové teplotě, poté řádně promícháme a vykrajujeme noky. Zmrazit můžeme i uvařené noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept