Recept

Krémová polévka z lilků

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15718

Ingredience

100 g Chléb toastový
2 ks Cibule
4 kávová lžička Jogurt bílý
600 g Lilek
1 polévková lžíce Margarín
100 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
800 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 252kJ
13% Sacharidy 46 g
16% Tuky 12 g
59% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Krémová polévka z lilků postup přípravy receptu:

1

Lilky řádně očistíme, omyjeme, osušíme, podélně rozpůlíme a povrch nařežeme nožem do tvaru mřížky. Nasolíme a necháme půl hodiny odležet. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na plátky a očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.

2

Lilek opláchneme od soli, vymačkáme z něj tekutinu a nařezanou plochou položíme na plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180° C zhruba půl hodiny doměkka. Upečené necháme vychladnout a vykrojíme dužninu.

3

Jednu cibuli s česnekem zpěníme na rozehřátém oleji na pánvi, přidáme vykrojenou lilkovou dužninu, zalijeme vývarem a mlékem a tři minuty vaříme. Poté směs rozmixujeme, přidáme solamyl rozmíchaný ve studené vodě, osolíme, opepříme a dvě minuty povaříme.

4

Druhou pokrájenou cibuli osmažíme na tuku, plátky cibule vyjmeme a položíme na papírový ubrousek a na zbytku tuku opečeme toustový chléb.

5

Polévku rozdělíme na talíře, do každé porce vložíme lžičku jogurtu, ozdobíme osmaženými plátky cibule, nakrájenou paprikou a petrželkou a podáváme s opečeným toustovým chlebem.

Poznámka

Polévka je chutná i za studena.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept