Recept

Španělský rýžový salát

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15719
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Dresink
0,5 ks Bazalka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
Španělský rýžový salát
0,5 ks Citrony
250 g Krevety tygří - loupané
1 kávová lžička Kurkuma
1 kávová lžička Olej olivový
100 g Olivy černé
3 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
150 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 275kJ
11% Sacharidy 41 g
15% Tuky 11 g
20% Sodík 395 mg
33% Bílkoviny 18 g

Španělský rýžový salát postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme lžíci oleje a krátce na něm osmahneme rýži. Zalijeme vroucí vodou, přidáme šafrán nebo kurkumu, promícháme, zakryjeme a vaříme 20 minut na mírném plameni.

2

Na dresink smícháme olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a nasekané bylinky.

3

Rajčata nakrájíme na kostičky, papriky na úzké proužky. Smícháme v míse s nastrouhanou citrónovou kůrou, vařenými garnáty a přelijeme dresinkem. Přidáme vychladlou rýži, promícháme a dochutíme solí, pepřem a dle chuti citrónem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept