Filé v mrkvi a hořčičném krému - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé v mrkvi a hořčičném krému
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1572 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Filé z aljašské tresky |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
7 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
120 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 78,7mg |
Draslík | 53,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Hořčice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filé v mrkvi a hořčičném krému postup přípravy receptu:
1 | Omytou mrkev nakrájíme na plátky. Rozehřejeme máslo a mrkev osmahneme. |
2 | Poté osolíme, opepříme, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme. |
3 | Nasekanou petrželku smícháme se smetanou a hořčicí. |
4 | Filé omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. |
5 | Na dno pekáče dáme polovinu dušené mrkve, polovinu hořčičného krému a navrch rybu. Poklademe zbytkem mrkve a krému. |
6 | Zapékáme při 180 stupních asi 25 minut. |