Carpaccio z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carpaccio z červené řepy
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15721 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
4 polévková lžíce | Balsamico ocet |
5 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Carpaccio z červené řepy | |
600 g | Červená řepa |
50 g | Kaviár |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
30 g | Křen |
40 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 91,8mg |
Draslík | 659,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Sůl, Červená řepa, Kaviár, Kopr čerstvý, Křen, Ořechy vlašské, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Carpaccio z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu vaříme v osolené vodě asi 40 minut, zchladíme a oloupeme. Ořechy nasekáme nahrubo, křen oloupeme a nakrájíme najemno nebo nastrouháme. |
2 | Z octa, soli, čerstvě mletého pepře a ořechového oleje vymícháme zálivku. |
3 | Červenou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, škrabkou nebo kráječem. Plátky dáme na talíře a zakapeme zálivkou. Ozdobíme malými kopečky smetany s kaviárem. |
4 | Bylinky omyjeme, nastříháme nebo natrháme a použijeme na ozdobu carpaccia. Na závěr posypeme ořechy a křenem, dle chuti můžeme přidat ještě kopr. |
Poznámka
Řepu a čerstvý křen zpracováváme v rukavicích.