Recept

Carpaccio z červené řepy

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15721
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Dresink
4 polévková lžíce Balsamico ocet
5 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Carpaccio z červené řepy
600 g Červená řepa
50 g Kaviár
1 kávová lžička Kopr čerstvý
30 g Křen
40 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Pažitka
1 špetka Sůl
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 320kJ
5% Sacharidy 19 g
33% Tuky 24 g
23% Sodík 456 mg
14% Bílkoviny 8 g

Carpaccio z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu vaříme v osolené vodě asi 40 minut, zchladíme a oloupeme. Ořechy nasekáme nahrubo, křen oloupeme a nakrájíme najemno nebo nastrouháme.

2

Z octa, soli, čerstvě mletého pepře a ořechového oleje vymícháme zálivku.

3

Červenou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, škrabkou nebo kráječem. Plátky dáme na talíře a zakapeme zálivkou. Ozdobíme malými kopečky smetany s kaviárem.

4

Bylinky omyjeme, nastříháme nebo natrháme a použijeme na ozdobu carpaccia. Na závěr posypeme ořechy a křenem, dle chuti můžeme přidat ještě kopr.

Poznámka

Řepu a čerstvý křen zpracováváme v rukavicích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept