Zelný salát s kachními prsíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s kachními prsíčky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15722 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 špetka | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej hroznový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Zelný salát s kachními prsíčky | |
2 ks | Kachní prsa |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 ks | Pomeranče |
1 ks | Salát Polníček |
1 polévková lžíce | Tuk |
250 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 123,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 177,7mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cukr moučkový, Ocet vinný červený, Olej hroznový, Sůl, Med včelí, Pomeranče, Tuk, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Kachní prsa, Máslo čerstvé, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s kachními prsíčky postup přípravy receptu:
1 | Z hlávky červeného zelí odstraníme vnější listy a košťál. Zbytek nastrouháme najemno. Všechny suroviny na dresink smícháme a zelí přelijeme, promícháme a necháme minimálně dvě hodiny odpočinout. |
2 | Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Kachní maso opláchneme studenou vodou a osušíme. Tuk na horní straně plátků nařežeme do tvaru kosočtverců. Spodní stranu plátků osolíme a obě strany opepříme. |
3 | Vložíme do horkého tuku, tučnou stranou dolů a pečeme asi 3-4 minuty, potom kousky otočíme a opékáme z druhé strany dvě minuty. Vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. |
4 | V pánvi rozpustíme máslo, vložíme do něj dílky pomeranče a zlehka osmahneme po obou stranách. Poté ovoce rovnoměrně pokapeme medem a necháme šťávu zkaramelizovat. |
5 | Na talíře upravíme listy zeleného salátu a rozdělíme na ně červené zelí. Kachní maso nakrájíme na plátky, rozložíme na salát a ozdobíme pomeranči. |