Recept

Jehněčí carpaccio s čočkovým salátem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15728
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Dresink
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej bodlákový
2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Salát Polníček
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
Jehněčí carpaccio s čočkovým salátem
2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 stroužek Česnek
150 g Čočka červená
150 g Jehněčí maso
1 špetka Pepř bílý
2 ks Rajčata
160 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 973kJ
18% Sacharidy 64 g
41% Tuky 31 g
27% Sodík 538 mg
69% Bílkoviny 39 g

Jehněčí carpaccio s čočkovým salátem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso zabalíme do fólie a dáme na hodinu do mrazáku. Mezitím přebereme červenou čočku, propláchneme ji a vaříme asi 5 minut v 0,5 litru osolené vody. Scedíme a necháme vychladnout.

2

Ztuhlé maso vyndáme z fólie a ostrým nožem ho nakrájíme na velmi tenké plátky. Ty pak mezi dvěma kusy fólie opatrně naklepeme rukou. Pomocí širokého nože přendáme maso na talíře, pokapeme octem, opepříme, zakryjeme a dáme na chladné místo.

3

Stroužek česneku rozpůlíme a vytřeme jím mísu, do ní vložíme uvařenou čočku. Rajčata spaříme, oloupeme, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Šalotku nasekáme najemno a spolu s rajčaty přidáme k čočce a promícháme.

4

Na dresink si smícháme ocet, oleje, sůl a pepř. Hotovým dresinkem přelijeme čočku a lehce promícháme.

5

Salát polníček omyjeme, osušíme a zbavíme silnějších částí. Na carpaccio ozdobně rozložíme několik lístků a doprostřed dáme čočkový salát. Povrch posypeme hoblinkami parmazánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept