Jehněčí carpaccio s čočkovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí carpaccio s čočkovým salátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15728 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej bodlákový |
2 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Salát Polníček |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Jehněčí carpaccio s čočkovým salátem | |
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Čočka červená |
150 g | Jehněčí maso |
1 špetka | Pepř bílý |
2 ks | Rajčata |
160 g | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 77,0mg |
Draslík | 935,2mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 719,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný červený, Sůl, Sýr Parmezán, Balsamico ocet, Česnek, Čočka červená, Pepř bílý, Rajčata, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej bodlákový, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý, Salát Polníček, Jehněčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí carpaccio s čočkovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso zabalíme do fólie a dáme na hodinu do mrazáku. Mezitím přebereme červenou čočku, propláchneme ji a vaříme asi 5 minut v 0,5 litru osolené vody. Scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Ztuhlé maso vyndáme z fólie a ostrým nožem ho nakrájíme na velmi tenké plátky. Ty pak mezi dvěma kusy fólie opatrně naklepeme rukou. Pomocí širokého nože přendáme maso na talíře, pokapeme octem, opepříme, zakryjeme a dáme na chladné místo. |
3 | Stroužek česneku rozpůlíme a vytřeme jím mísu, do ní vložíme uvařenou čočku. Rajčata spaříme, oloupeme, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Šalotku nasekáme najemno a spolu s rajčaty přidáme k čočce a promícháme. |
4 | Na dresink si smícháme ocet, oleje, sůl a pepř. Hotovým dresinkem přelijeme čočku a lehce promícháme. |
5 | Salát polníček omyjeme, osušíme a zbavíme silnějších částí. Na carpaccio ozdobně rozložíme několik lístků a doprostřed dáme čočkový salát. Povrch posypeme hoblinkami parmazánu. |