Krůtí polévka se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí polévka se zázvorem
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 150 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15729 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,5 hrst | Celer - nať |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,3 ks | Feferony |
150 g | Hrášek |
1 ks | Kedlubna |
1 kg | Krůtí krk |
200 g | Květák |
150 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Šafrán |
2 ks | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 197,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Hrášek, Kedlubna, Krůtí krk, Květák, Pepř černý celý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí polévka se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Do kousku plátna zavážeme oloupaný česnek, šafrán, feferonku a zázvor. Bylinky opláchneme a svážeme k sobě nití. Cibuli oloupeme. |
2 | Maso omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby hladina byla 4 cm nad masem, osolíme. Přivedeme k varu a sbíráme pěnu tvořící se během vaření. Jakmile vývar bude čistý, vložíme celou cibuli, bylinky, balíček s kořením a povaříme půl hodiny. |
3 | Zeleninu očistíme, květák rozebereme na růžičky, kedlubnu nakrájíme na hranolky a mrkev na plátky. Vše vložíme společně s hráškem do jiného hrnce, zalijeme 3 naběračkami horkého vývaru a podusíme doměkka. |
4 | Z masového vývaru vyjmeme bylinky, koření a maso. Maso obereme z kosti a vložíme do polévkové mísy. Vývar scedíme do hrnce s dušenou zeleninou, osolíme a ochutíme kořením. Polévku nalijeme na maso v polévkové míse a ozdobíme petrželkou. |