Recept

Zvěřinový salát s brusinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15733

Ingredience

Dresink
1 polévková lžíce Džem rybízový
1 polévková lžíce Kompot brusinkový
2 polévková lžíce Ocet malinový
4 polévková lžíce Víno portské
3 ks Šalotka
Zvěřinový salát s brusinkami
500 g Hroznové víno
350 g Jelení maso
250 g Kompot brusinkový
6 polévková lžíce Olej rostlinný
50 g Oříšky piniové
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 233kJ
22% Sacharidy 77 g
18% Tuky 14 g
13% Sodík 257 mg
48% Bílkoviny 27 g

Zvěřinový salát s brusinkami postup přípravy receptu:

1

Pinie opražíme na suché pánvi, vyjmeme a necháme vychladnout. Na stejné pánvi rozpálíme lžíci oleje, do plátků masa vetřeme sůl a pepř. Smažíme zprudka 3-4 minuty, během smažení maso obracíme, doba závisí na tloušťce masa. Hotové maso vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.

2

Šalotky oloupeme a nasekáme najemno, podusíme na malém množství tuku, až zesklovatí. Podlijeme lžící malinového octa a do vzniklého výpeku přidáme rybízové želé nebo džem. Přelijeme do misky, promícháme s vínem, brusinkovým kompotem a zbývajícím octem a olejem.

3

Hrozny opláchneme, kuličky vína rozpůlíme a vyjmeme semínka. Brusinky omyjeme, otrháme od stopek a lehce je promícháme se zálivkou.

4

Studené maso nakrájíme příčně na plátky, přidáme i s ovocem do dresinku a upravíme na mísu vyloženou listy salátu. Na závěr posypeme opraženými piniovými jádry.

Poznámka

Použijeme buď jelení, nebo kančí maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz