Zvěřinový salát s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinový salát s brusinkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15733 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
1 polévková lžíce | Džem rybízový |
1 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
2 polévková lžíce | Ocet malinový |
3 ks | Šalotka |
4 polévková lžíce | Víno portské |
Zvěřinový salát s brusinkami | |
500 g | Hroznové víno |
350 g | Jelení maso |
250 g | Kompot brusinkový |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Oříšky piniové |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 74,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Hroznové víno, Jelení maso, Olej rostlinný, Oříšky piniové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Kompot brusinkový, Ocet malinový, Víno portské, Kompot brusinkový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinový salát s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Pinie opražíme na suché pánvi, vyjmeme a necháme vychladnout. Na stejné pánvi rozpálíme lžíci oleje, do plátků masa vetřeme sůl a pepř. Smažíme zprudka 3-4 minuty, během smažení maso obracíme, doba závisí na tloušťce masa. Hotové maso vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. |
2 | Šalotky oloupeme a nasekáme najemno, podusíme na malém množství tuku, až zesklovatí. Podlijeme lžící malinového octa a do vzniklého výpeku přidáme rybízové želé nebo džem. Přelijeme do misky, promícháme s vínem, brusinkovým kompotem a zbývajícím octem a olejem. |
3 | Hrozny opláchneme, kuličky vína rozpůlíme a vyjmeme semínka. Brusinky omyjeme, otrháme od stopek a lehce je promícháme se zálivkou. |
4 | Studené maso nakrájíme příčně na plátky, přidáme i s ovocem do dresinku a upravíme na mísu vyloženou listy salátu. Na závěr posypeme opraženými piniovými jádry. |
Poznámka
Použijeme buď jelení, nebo kančí maso.