Recept

Polévka ze zeleniny a hub s brandy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15735
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Bujón hovězí
0,5 hrst Celer - nať
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
3 ks Cibulka jarní
200 g Cuketa
100 g Houby čerstvé
100 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
50 ml Ouzo - Metaxa Brandy
0,5 ks Paprika červená
5 g Pepř černý celý
0,5 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 553kJ
5% Sacharidy 19 g
78% Tuky 59 g
65% Sodík 1 g
11% Bílkoviny 6 g

Polévka ze zeleniny a hub s brandy postup přípravy receptu:

1

Zeleninu s houbami očistíme, houby nakrájíme na kousky, cibulky a mrkev na plátky, papriku s cuketou na kostky a cibuli jemně nasekáme. Do čistého plátýnka vložíme oloupané stroužky česneku, chilli papričky, 12 zrnek pepře a svážeme. Bylinky svážeme dohromady nití.

2

Jarní cibulky s cibulí zpěníme v hrnci na rozehřátém oleji, přidáme houby a minutu opečeme. Poté přidáme mrkev, papriku s cuketou, zalijeme 1,5 l vody, přidáme kostky vývaru, zabalené koření a bylinky. Vše vaříme přikryté doměkka.

3

Koření s bylinkami z polévky vyjmeme, přidáme worcesterskou omáčku, osolíme, odstavíme z ohně a dochutíme pepřem a brandy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept