Polévka ze zeleniny a hub s brandy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze zeleniny a hub s brandy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15735 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bujón hovězí |
0,5 hrst | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
3 ks | Cibulka jarní |
200 g | Cuketa |
100 g | Houby čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 ml | Ouzo - Metaxa Brandy |
0,5 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý celý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 611,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cibulka jarní, Cuketa, Olej rostlinný, Paprika červená, Pepř černý celý, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Houby čerstvé, Mrkev kořen, Ouzo - Metaxa Brandy, Petržel - nať, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze zeleniny a hub s brandy postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu s houbami očistíme, houby nakrájíme na kousky, cibulky a mrkev na plátky, papriku s cuketou na kostky a cibuli jemně nasekáme. Do čistého plátýnka vložíme oloupané stroužky česneku, chilli papričky, 12 zrnek pepře a svážeme. Bylinky svážeme dohromady nití. |
2 | Jarní cibulky s cibulí zpěníme v hrnci na rozehřátém oleji, přidáme houby a minutu opečeme. Poté přidáme mrkev, papriku s cuketou, zalijeme 1,5 l vody, přidáme kostky vývaru, zabalené koření a bylinky. Vše vaříme přikryté doměkka. |
3 | Koření s bylinkami z polévky vyjmeme, přidáme worcesterskou omáčku, osolíme, odstavíme z ohně a dochutíme pepřem a brandy. |