Recept

Zeleninová polévka se sýrovými topinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15737
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

400 g Bageta
250 g Brambory
2 stroužek Česnek
1,2 l Hovězí vývar základní
250 g Kapusta růžičková
150 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
50 g Pepř růžový celý
1 hrst Petržel - nať
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
40 g Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 417kJ
27% Sacharidy 95 g
124% Tuky 93 g
84% Sodík 2 g
49% Bílkoviny 28 g

Zeleninová polévka se sýrovými topinkami postup přípravy receptu:

1

Růžičkovou kapustu očistíme od poškozených listů, košťál vyřízneme, větší růžičky rozpůlíme. Ostatní zeleninu očistíme, mrkev s pórkem pokrájíme na plátky, brambory na kostky. Hovězí vývar přivedeme k varu.

2

Rozehřejeme olej, osmahneme na něm pórek, přidáme ostatní zeleninu a vše zprudka pečeme 4 minuty. Poté přidáme prolisovaný česnek a zalijeme vroucím vývarem. Do vajíčka na čaj vložíme 10 kuliček růžového pepře, přidáme do polévky, osolíme a vše na mírném ohni vaříme do měkka. Na závěr vmícháme do polévky nasekanou petrželku.

3

Bagety rozkrájíme na plátky, opečeme nasucho v pánvi, vyjmeme, rozložíme na plech, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme v předehřáté troubě sýr roztavit. Bagety posypeme mletou paprikou a podáváme k polévce.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept