Zeleninová polévka se sýrovými topinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka se sýrovými topinkami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15737 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
400 g | Bageta |
250 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1,2 l | Hovězí vývar základní |
250 g | Kapusta růžičková |
150 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
50 g | Pepř růžový celý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 789,4mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Brambory, Česnek, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Mrkev kořen, Pepř růžový celý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka se sýrovými topinkami postup přípravy receptu:
1 | Růžičkovou kapustu očistíme od poškozených listů, košťál vyřízneme, větší růžičky rozpůlíme. Ostatní zeleninu očistíme, mrkev s pórkem pokrájíme na plátky, brambory na kostky. Hovězí vývar přivedeme k varu. |
2 | Rozehřejeme olej, osmahneme na něm pórek, přidáme ostatní zeleninu a vše zprudka pečeme 4 minuty. Poté přidáme prolisovaný česnek a zalijeme vroucím vývarem. Do vajíčka na čaj vložíme 10 kuliček růžového pepře, přidáme do polévky, osolíme a vše na mírném ohni vaříme do měkka. Na závěr vmícháme do polévky nasekanou petrželku. |
3 | Bagety rozkrájíme na plátky, opečeme nasucho v pánvi, vyjmeme, rozložíme na plech, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme v předehřáté troubě sýr roztavit. Bagety posypeme mletou paprikou a podáváme k polévce. |
Poznámka
Servírujeme teplé.