Melounový salát s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Melounový salát s krevetami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15738 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
1 ks | Bazalka |
2 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Melounový salát s krevetami | |
1 stroužek | Česnek |
400 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Meloun cukrový |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Pepř cayenský |
200 g | Pórek |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 210,0mg |
Draslík | 741,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Cukr moučkový, Sůl, Česnek, Okurka salátová, Olej rostlinný, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Krevety tygří - loupané, Meloun cukrový, Paprika mletá pálivá, Pórek, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Melounový salát s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Meloun a okurku oloupeme a vyjmeme semínka. Z dužin vykrojíme kuličky. |
2 | Dresink připravíme z několika kapek oleje, citrónové šťávy, trochu nastrouhané citrónové kůry, soli, pepře a cukru. Přidáme jemně nasekané lístky bazalky a vložíme ovoce, necháme marinovat. |
3 | Pórek podélně rozpůlíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky, krátce osmahneme na oleji, lehce osolíme, vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. |
4 | Krevety okořeníme provensálskými bylinkami, cayenským pepřem a paprikou. Pánev vytřeme rozpůleným česnekem, nalijeme do ní trochu rostlinného oleje a krevety na něm rychle osmažíme. |
5 | Do marinády k ovoci a zelenině přidáme pórek, promícháme a navrch rozložíme krevety. |