Recept

Melounový salát s krevetami

  • Portugalsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15738
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Dresink
1 ks Bazalka
2 ks Citrony
1 špetka Cukr moučkový
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Melounový salát s krevetami
1 stroužek Česnek
400 g Krevety tygří - loupané
1 ks Meloun cukrový
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Pepř cayenský
200 g Pórek
1 polévková lžíce Provensálské koření
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 770kJ
19% Sacharidy 68 g
13% Tuky 10 g
21% Sodík 412 mg
95% Bílkoviny 53 g

Melounový salát s krevetami postup přípravy receptu:

1

Meloun a okurku oloupeme a vyjmeme semínka. Z dužin vykrojíme kuličky.

2

Dresink připravíme z několika kapek oleje, citrónové šťávy, trochu nastrouhané citrónové kůry, soli, pepře a cukru. Přidáme jemně nasekané lístky bazalky a vložíme ovoce, necháme marinovat.

3

Pórek podélně rozpůlíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky, krátce osmahneme na oleji, lehce osolíme, vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.

4

Krevety okořeníme provensálskými bylinkami, cayenským pepřem a paprikou. Pánev vytřeme rozpůleným česnekem, nalijeme do ní trochu rostlinného oleje a krevety na něm rychle osmažíme.

5

Do marinády k ovoci a zelenině přidáme pórek, promícháme a navrch rozložíme krevety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept