Recept

Salát z mangoldu s vepřovými řízečky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15739
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Dresink
2 stroužek Česnek
0,5 ks Chilli paprička
1 špetka Cukr krupice
1 špetka Kari koření
0,5 ks Mango
2 polévková lžíce Med včelí
3 ks Meruňky
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
1 kávová lžička Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej bodlákový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Sůl
Salát z mangoldu s vepřovými řízečky
1 špetka Chilli koření mleté
1 kávová lžička Citronová šťáva
10 g Kokos sušený
200 g Mangold
2 polévková lžíce Olej bodlákový
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 701kJ
6% Sacharidy 21 g
34% Tuky 26 g
16% Sodík 322 mg
44% Bílkoviny 25 g

Salát z mangoldu s vepřovými řízečky postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme dužinu manga a meruněk, nasekaný česnek a chilli papričku, med, olej, nakládaný zelený pepř a vše rozmixujeme. Ochutíme kapkou octa, solí, cukrem, kari a paprikou.

2

Ze stonků mangoldu stáhneme slupku, nakrájíme na úzké podélné proužky a uvaříme, aby zůstal mírně křupavý. Listy ponoříme na okamžik do vroucí vody, necháme okapat a nasekáme nahrubo.

3

Lžíci citrónové šťávy promícháme s bodlákovým olejem, solí a nakapeme na mangold.

4

Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na proužky a osolíme. Vidličkou rozšleháme vejce, na další talíř si připravíme strouhaný kokos s trochou chilli koření. Maso nejdříve obalíme ve vejci a poté v kokosu. Opatrně smažíme v nepříliš horkém oleji asi 2 minuty. Kokos se nesmí připálit.

5

Proužky osmahnutých řízečků rozložíme na ochucený mangold a podáváme s ovocnou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept