Recept

Salát z marinovaných jablek a hrušek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 15750
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Badyán
1 špetka Cukr moučkový
1 ks Hřebíček
3 ks Hrušky
3 ks Jablka
2 šálek Káva Espresso
5 g Koriandr celý
1 ks Skořice celá
1 špetka Skořice mletá
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
8 ks Sněhové pečivo
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 200kJ
12% Sacharidy 44 g
18% Tuky 14 g
1% Sodík 23 mg
5% Bílkoviny 3 g

Salát z marinovaných jablek a hrušek postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme dva šálky silného espressa, přidáme dřeň z vanilkového lusku, koření a necháme přejít varem. Odstavíme, necháme vychladnout a dáme na noc do chladu.

2

Jablka a hrušky oloupeme, vyjmeme jadřince a nakrájíme na měsíčky. Dáme do hrnce, zalijeme marinádou a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.

3

Smetanu ušleháme dotuha se skořicí a troškou cukru. Ovoce vyndáme z marinády, rozdělíme na dezertní talířky a ozdobíme šlehačkou a sněhovými pusinkami.

Poznámka

Ovoce použijeme pevné, ne moučné a příliš zralé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept