Salát z marinovaných jablek a hrušek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z marinovaných jablek a hrušek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15750 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Badyán |
1 špetka | Cukr moučkový |
1 ks | Hřebíček |
3 ks | Hrušky |
3 ks | Jablka |
2 šálek | Káva Espresso |
5 g | Koriandr celý |
1 ks | Skořice celá |
1 špetka | Skořice mletá |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
8 ks | Sněhové pečivo |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 522,7mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hřebíček, Hrušky, Jablka, Káva Espresso, Koriandr celý, Skořice celá, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Smetana 33% (šlehačka), Sněhové pečivo, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z marinovaných jablek a hrušek postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme dva šálky silného espressa, přidáme dřeň z vanilkového lusku, koření a necháme přejít varem. Odstavíme, necháme vychladnout a dáme na noc do chladu. |
2 | Jablka a hrušky oloupeme, vyjmeme jadřince a nakrájíme na měsíčky. Dáme do hrnce, zalijeme marinádou a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. |
3 | Smetanu ušleháme dotuha se skořicí a troškou cukru. Ovoce vyndáme z marinády, rozdělíme na dezertní talířky a ozdobíme šlehačkou a sněhovými pusinkami. |
Poznámka
Ovoce použijeme pevné, ne moučné a příliš zralé.