Ovocný salát s topinambury - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný salát s topinambury
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15752 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ořechy lískové |
1 polévková lžíce | Pistácie |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
Ovocný salát s topinambury | |
1 ks | Banány |
1 ks | Jablka |
1 ks | Kompot meruňkový |
2 ks | Topinambury |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 10,7mg |
Draslík | 783,0mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Med včelí, Ořechy lískové, Pistácie, Banány, Jablka, Kompot meruňkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Topinambury mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný salát s topinambury postup přípravy receptu:
1 | Topinambury opláchneme a oloupeme, hlízy nastrouháme nahrubo přímo do vymačkané citrónové šťávy a promícháme. Kompotované meruňky scedíme, necháme okapat a nakrájíme na proužky. |
2 | Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a vyjmeme jadřince. Dužinu nastrouháme do misky s topinambury a pečlivě promícháme s citrónovou šťávou. Přidáme meruňky a na plátky nakrájený banán. |
3 | Šlehačku smícháme s medem a přidáme do salátu. |
4 | Oříšky opražíme na suché pánvi, až začnou vonět, necháme vychladnout a spolu s pistáciemi nasypeme na salát. |