Chřest s vaječným sypáním - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s vaječným sypáním
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15755 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Margarín |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 245,6mg |
Draslík | 681,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Cukr krupice, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s vaječným sypáním postup přípravy receptu:
1 | Chřest omyjeme, oloupeme (pokud je mladý, loupat nemusíme), zdřevnatělé části odřízneme a chřest svážeme do čtyř svazků. V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu s cukrem, citronovou šťávou a 10 g tuku. Do vroucí vody vložíme chřest a na mírném ohni vaříme 8 minut. Děravou naběračkou chřest vyjmeme, necháme okapat. Rozložíme na lněnou utěrku, druhou utěrkou chřest přikryjeme a udržujeme teplý. |
2 | V době vaření chřestu opražíme na 80 g tuku strouhanku dozlatova. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odkrojíme 4 plátky na ozdobu a zbylá nakrájíme na kostičky. Petrželku opláchneme, necháme okapat, jemně nakrájíme a smícháme s vejci, pepřem a strouhankou. |
3 | Svazky chřestu rozvážeme, upravíme na podlouhlou mísu a vyjma hlaviček posypeme strouhankovou směsí. Ozdobíme plátky rajčat, vajec, posypeme petrželkou a ihned podáváme. |