Recept

Chřest s vaječným sypáním

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15755
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 kg Chřest bílý
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
100 g Margarín
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 ks Rajčata
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 329kJ
7% Sacharidy 26 g
25% Tuky 19 g
24% Sodík 478 mg
27% Bílkoviny 15 g

Chřest s vaječným sypáním postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, oloupeme (pokud je mladý, loupat nemusíme), zdřevnatělé části odřízneme a chřest svážeme do čtyř svazků. V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu s cukrem, citronovou šťávou a 10 g tuku. Do vroucí vody vložíme chřest a na mírném ohni vaříme 8 minut. Děravou naběračkou chřest vyjmeme, necháme okapat. Rozložíme na lněnou utěrku, druhou utěrkou chřest přikryjeme a udržujeme teplý.

2

V době vaření chřestu opražíme na 80 g tuku strouhanku dozlatova. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odkrojíme 4 plátky na ozdobu a zbylá nakrájíme na kostičky. Petrželku opláchneme, necháme okapat, jemně nakrájíme a smícháme s vejci, pepřem a strouhankou.

3

Svazky chřestu rozvážeme, upravíme na podlouhlou mísu a vyjma hlaviček posypeme strouhankovou směsí. Ozdobíme plátky rajčat, vajec, posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept