Recept

Jarní zeleninový nákyp

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15756

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
500 g Chřest bílý
16 ks Cibulka jarní
100 g Hrášek
2 ks Karotka
1 ks Kedlubna
200 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
40 g Sýr Eidam cihla 45%
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 špetka Česnek sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 161kJ
10% Sacharidy 38 g
11% Tuky 8 g
13% Sodík 264 mg
29% Bílkoviny 16 g

Jarní zeleninový nákyp postup přípravy receptu:

1

Chřest, karotku, kedlubnu a cibulky řádně očistíme, opláchneme a necháme okapat. Cibulky i s natí rozkrojíme podélně. Chřest nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky, zdřevnatělé části odkrojíme. Karotku nakrájíme na plátky, kedlubnu na kostičky a hrášek opláchneme.

2

Připravenou zeleninu povaříme 3 minuty v osolené vodě, poté ji ponoříme do studené vody, necháme okapat, rozložíme na čistou utěrku a necháme oschnout.

3

V mléce rozmícháme vejce, přidáme špetku muškátového oříšku, chilli, česnekový prášek, osolíme, opepříme a řádně rozmícháme. Za stálého míchání přiléváme do mouky a zaděláme řídké těstíčko. Na závěr vmícháme nastrouhaný sýr (trochu sýra si necháme stranou) a nasekanou petrželku.

4

Zapékací mísu vymastíme, vložíme do ní zeleninu, zalijeme těstíčkem a pečeme ve střední části trouby 40 minut. 10 minut před koncem pečení nákyp posypeme sýrem, který jsme si dali stranou, a dopečeme. Nákyp podáváme teplý i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept