Jednoduchý recept

Slané křehké pečivo

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15758

Ingredience

1 kg Mouka pšeničná hladká
500 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 737 kcal
Kilojoule 3 084kJ
20% Sacharidy 73 g
61% Tuky 45 g
8% Sodík 162 mg
21% Bílkoviny 12 g

Slané křehké pečivo postup přípravy receptu:

1

Mouku dáme na hromádku doprostřed válu, uprostřed mouky uděláme důlek a dáme do něj žloutky, sůl a studenou vodu. Vločky másla dáme na okraj důlku a vypracujeme hladké těsto.

2

Z těsta utvoříme kouli, zakryjeme a necháme dvě hodiny v chladnu odpočívat. Těsto můžeme rozdělit na několik dílů a zmrazit. Vydrží až 6 měsíců, před použitím necháme 5 hodin v lednici, pak s ním zacházíme jako s čerstvým.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept