Kuře v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v pivu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1576 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 ks | Cibule |
125 g | Játra kuřecí |
2400 g | Kuře |
40 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
125 ml | Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 285,8mg |
Draslík | 799,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Játra kuřecí, Kuře, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v pivu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve kuřata pod tekoucí vodou omyjeme a osušíme. Poté je rozčtvrtíme. Ochutíme solí, pepřem a do kůže vetřeme kajenský pepř. Připravíme si cibuli, kterou nakrájíme nadrobno a mrkev nahrubo nastrouháme. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vložíme kuřecí čtvrtky a restujeme do zlatohněda. Přidáme cibuli, mrkev, rajčata bez slupky nakrájená na kousky, čerstvý tymián a bobkový list. Postupně přiléváme vývar, pivo a nakonec přidáme nadrobno nakrájená játra. Vše důkladně promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme a na mírném ohni dusíme cca 25minut, dokud maso není hotové. Občas promícháme. |
3 | Tymián a bobkový list poté vyjmeme, vmícháme zakysanou smetanu a vše pomalu prohřejeme. |
Poznámka
Podávat můžeme např. s pečenými bramborami.