Recept

Kedlubny plněné hráškovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15760

Ingredience

150 g Hrášek
600 g Kedlubna
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
80 g Pšeničná krupice
150 ml Smetana 12% (konzumní)
200 g Sýr Eidam cihla 45%
30 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 177kJ
11% Sacharidy 38 g
41% Tuky 31 g
53% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 24 g

Kedlubny plněné hráškovým krémem postup přípravy receptu:

1

Kedlubny oloupeme, větší rozpůlíme, vršky skrojíme a vnitřky vydlabeme tak, aby stěny zůstaly přibližně centimetr silné. Vydlabané kedlubny i kousky vložíme do vroucí osolené vody, povaříme pět minut. Vydlabané kedlubny vyjmeme, řeznou plochou položíme na utěrku. Kousky kedluben zůstaly ještě ve vodě, slijeme, kousky necháme okapat, přendáme je do máslem vymaštěného pekáče.

2

Příprava náplně: máslo rozpustíme v kastrolu, přidáme hráše, poté hrášek rozmixujeme, za stálého míchání přisypeme krupici a vaříme do zhoustnutí. Krém necháme trochu vychladnout, dle chuti osolíme, opepříme, vmícháme žloutek a nastrouhaný sýr.

3

Vydlabané kedlubny naplníme krémem, vyskládáme na pekáč a mezi vydlabané kedlubnové kousky. Na každou položíme plátek sýra, podlijeme 100 ml zeleninového vývaru a vložíme do předehřáté trouby na 180°C, pečeme 30 minut. Upečené necháme chvíli odstát a při servírování posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept