Kedlubny plněné hráškovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubny plněné hráškovým krémem
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15760 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Hrášek |
600 g | Kedlubna |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
80 g | Pšeničná krupice |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 45% |
30 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 167,3mg |
Draslík | 584,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Kedlubna, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pšeničná krupice, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubny plněné hráškovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme, větší rozpůlíme, vršky skrojíme a vnitřky vydlabeme tak, aby stěny zůstaly přibližně centimetr silné. Vydlabané kedlubny i kousky vložíme do vroucí osolené vody, povaříme pět minut. Vydlabané kedlubny vyjmeme, řeznou plochou položíme na utěrku. Kousky kedluben zůstaly ještě ve vodě, slijeme, kousky necháme okapat, přendáme je do máslem vymaštěného pekáče. |
2 | Příprava náplně: máslo rozpustíme v kastrolu, přidáme hráše, poté hrášek rozmixujeme, za stálého míchání přisypeme krupici a vaříme do zhoustnutí. Krém necháme trochu vychladnout, dle chuti osolíme, opepříme, vmícháme žloutek a nastrouhaný sýr. |
3 | Vydlabané kedlubny naplníme krémem, vyskládáme na pekáč a mezi vydlabané kedlubnové kousky. Na každou položíme plátek sýra, podlijeme 100 ml zeleninového vývaru a vložíme do předehřáté trouby na 180°C, pečeme 30 minut. Upečené necháme chvíli odstát a při servírování posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.