Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 29 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15763
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cuketa
300 g Lilek
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
4 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Oregano sušené
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
30 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 74 kcal
Kilojoule 311kJ
2% Sacharidy 7 g
7% Tuky 5 g
9% Sodík 182 mg
7% Bílkoviny 4 g

Zeleninová antipasta postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme nadrobno nasekaný česnek, olej, ocet, oregano, sůl a pepř.

2

Lilek omyjeme, nakrájíme na příčné plátky silné 5 mm. Plátky rozložíme na plech vyložený alobalem, potřeme olejovou směsí, pečeme v předehřáté troubě na 250°C asi 4 minuty z každé strany. Po vyndání z trouby je znovu potřeme olejovou směsí.

3

Cuketu a papriku omyjeme, cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky. Papriku rozpůlíme, vyjmeme semínka, nakrájíme na proužky 2,5 cm široké.

4

Pečený lilek udržujeme teplý, plátky cukety a proužky papriky položíme na plech a potřeme olejovou směsí. Dáme do trouby, pečeme 3 minuty, pak je obrátíme, znovu potřeme a pečeme znovu 3 minuty.

5

Zeleninu upravíme na čtyři talíře, pokapeme olejovou směsí, posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept